Verkliga superhjältar har sällan den teknik som visas i filmer, men de är inte utan uthållighet och mod.
En sydafrikansk YouTuber vid namn JT, som driver kanalen 'Built IRL', lyckades designa och bygga webbskjutare som nästan tillät honom att svänga som Spider-Man i verkliga livet med bara dessa två värden och en del häpnadsväckande ingenjörskonst.
Så här åstadkom han det.
Grippistolen från Batman har också framgångsrikt reproducerats av en YouTuber
JT har tidigare byggt om Batmans grippistol. Han provade också Spider-Man-swinging-uppfattningen under en praktikperiod men var tvungen att lämna den på grund av tidsbrist.
Nu har han bestämt sig för att använda det som sitt universitetsuppsatsprojekt (tänk dig att behöva försvara den avhandlingen!).
Lyckligtvis accepterade institutionen hans föreslagna ämne att 'utforska genomförbarheten av Spider-Man-swinging som ett nytt transportsätt.'
Webbskyttar som drivs av propan avfyrade en 'krokkedja' från ena änden.
JT byggde webbskjutaren av ett stålrör som modifierades för att lagra trycksatt propan på ena sidan och ett modulärt polykarbonatrör som inhyste banan på den andra.
Webben, å andra sidan, är inte precis en webb. Den består av en serie stålkrokar fästa på ett starkt snöre som låser sig när det slingras runt föremål. JT hänvisar till detta som 'krokkedjan.'
JT kunde svänga från stålskalet som hade ett handtag fäst
En kort säkring, aktiverad av en liten knapp, sätter igång ett specialtillverkat tändstift, som tänder den komprimerade propanen. Polykarbonatpatronen med krokkedjan avfyras sedan från den motsatta änden av röret.
Stålhöljet hade ett tyghandtag kopplat till sig, vilket gjorde att JT kunde svänga när krokkedjan hade virat sig runt något.
JT skapade också en laddningsmekanism, som han testade i en trampolinpark
För att spara tid skapade den geniala YouTubern också en propan- och luftladdningsmekanism för webbskyttarna. Han insåg snabbt att det inte var för svaga hjärtan att använda dessa webbskjutare.
Så han tillbringade veckor med att öva på att svänga i en inomhus trampolinpark för att säkerställa en smidig landning om allt gick fel.
Detta gav honom också möjligheten att finjustera designen.
Projektet bevisar att allt är möjligt med kvickhet och envishet
JT kunde slutföra två och en halv svängningar och landa på fötterna efter träningen, vilket bekräftade den punkt han ville forska i med sin avhandling.
Även om projektet har brister och gott om utvecklingspotential, är den unge mannens beslutsamhet att stå ut inför motgångar och skapa något genuint unikt beundransvärt.